joi, 10 noiembrie 2011

Antograma

Antograma se rezolvă după o metoda similară celei folosite în cazul sinagramei. De data aceasta însă, va trebui să găsim un antonim al cuvântului rezultat în urma desprinderii unei litere din cuvântul iniţial. De exemplu, avem cuvântul REDA. Extrăgând litera D, va rezulta REA. Unul dintre antonime este BUNĂ... Adăugând litera extrasă, vom ajunge la soluţia BUNDĂ...
Vă propun spre dezlegare două astfel de probleme:

1. Parte din cuvânt ( Antogramă: 6 litere )
TIARE

2.  Vas de lemn ( Antogramă: 6 litere )
MULAT


Mult succes!

7 comentarii:

  1. tare - slaba - SILABA
    mult - putin - PUTINA
    .. destul de simple, dar tare faine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. 1)
    TIARE - I = TARE;
    TARE->SLABA;
    SLABA + I = SILABA.
    2)
    MULAT - A = MULT;
    MULT->PUTIN;
    PUTIN + A = PUTINA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Presupun ca si la antograma, este acelasi fenomen ca si la sinagrama, adica, litera extrasa se pune la inceputul sau la sfarsitul cuvantului nou format.

    RăspundețiȘtergere
  4. SILABĂ şi PUTINĂ sunt cele două soluţii... :)
    Claudiu, ANTOGRAMA este o idee a mea...:)nu este propriu-zis o inovaţie, pentru că derivă din sinagramă... Şi, da, se supune aceleiaşi reguli...extinse ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca nu te-ai suparat pentru cele sesizate de mine, si inca o data ma bucur pentru faptul ca esti deschis la a inventa lucruri care se merita a fi dezlegate. Cat despre observatiile mele, sper ca intelegi ca nu incerc sa le fac din rautate.
    Felicitari, pentru realizari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Claudiu, eu cred că e foarte bine să discutăm despre lucrurile astea, despre rebus, enigmistică... În fond, asta e tematica acestui blog, nu? :)

    RăspundețiȘtergere