joi, 9 februarie 2012

De prin ziare: cel mai mare careu

   Cel mai mare rebus din lume acopera intregul zid exterior al unei cladiri din orasul Lvov, in Ucraina, iar indicii pentru rezolvarea lui se afla in oras, in punctele de atractie turistica.
Rebusul are o inaltime de aproximativ 30 de metri, 19 patrate pe latime si 34 pe lungime, fiind mult prea mare pentru a fi completat de mana, insa artistul care l-a conceput a gasit si o modalitate de a afisa raspunsurile. Cand se lasa seara in oras, litere fluorescente din interiorul patratelor stralucesc, aratand solutia intr-un spectacol de lumini, arata The Telegraph.
Indiciile pentru rezolvarea rebusului se gasesc in oras, in punctele de atractie turistica, inclusiv in parcuri, fantani si teatre.
 Vizitatorii orasului sunt astfel incurajati sa stranga indiciile si sa descifreze rebusul in timpul plimbarilor in oras. Acestia sunt asteptati langa cladirea respectiva in fiecare seara pentru a vedea daca au reusit sa gaseasca solutia.
Rebusul face parte din eforturile autoritatilor de a atrage turisti in oras, insa se pare ca vizitatorii amatori de rebusuri vor avea ceva batai de cap in rezolvarea aceastuia, pentru ca toate cuvintele sunt scrise cu litere din alfabetul chiliric.
Orasul Lvov este situat in vestul Ucrainei, in apropiere de granita cu Polonia. Orasul este in mod traditional un bastion al culturii, cetatenii mandrindu-se cu orchestra filarmonica, opera si balet. Centrul istoric al orasului face parte din Patrimoniul Mondial din 1998.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu