luni, 20 februarie 2012

Rebus...la harem

Patinez destul de bine!
( Rebus eliptic: 5 + (6) = 2, 2 3, 3 )


Cheia acestui tip de rebus ne indică faptul că trebuie să "citim" în imagine două cuvinte: primul de cinci litere, iar cel de-al doilea - de şase litere. Din cel de-al doilea cuvânt găsit va trebui să eliminăm o literă ( la asta se referă termenul de "eliptic" ;  observaţi şi că cifra 6 este pusă între paranteze - tocmai pentru a ne indica termenul de unde vom elimina o literă ). Eliminarea se poate face prin deducţie sau prin încercări succesive. În final, pentru a ajunge la soluţie,  vom citi conform părţii a doua din cheie: primul cuvânt are două litere, următorul tot două...ş.a.m.d.
Multă inspiraţie s-aveţi!   

7 comentarii:

  1. EUNUC +(C)ADANA = EU NU CAD, ANA!
    Ii spui asta prietenei tale?
    Daca nu, atunci... cine este Ana?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. CAMIL NEAGU : EUNUC +CADANA Se elimina C de la CADANA si solutia este: EU, NU CAD , ANA (revenire)

    RăspundețiȘtergere
  3. eunuc + (c)adana / Eu nu cad, Ana

    RăspundețiȘtergere
  4. EU NU CAD, ANA...desigur, acesta era răspunsul. Interesant e ca putea fi eliminată şi litera C din EUNUC, pastrând CADÂNA neatinsă...cu schimbarea cheii, (5)+6.
    Claudiu, nu contează la ce Ană ne referim...important e să meargă cu noi la patinaj;)
    Felicitările mele tuturor! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, Dane! Fiţi-ar eunucul să-ţi fie! Am crezut că e o persoană de sex feminin (pe aproape!) şi că săgeata se referea la acel batic. N-am reuşit s-o leg de cadână, sub nicio formă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mă gândeam eu că eunucul poate fi mai greu de "citit"...Dar e binecunoscut faptul că valoarea unei probleme de enigmistică este dată şi de "unitatea imaginii", de coerenţa ei. Aveam posibilitatea să reprezint problema prin două fotografii clare, dar separate...însă când am văzut poza asta pe net, nu m-am putut stăpâni...:) Toate cele bune, domnule Ică!

      Ștergere